Latex spuiten

Latex spuiten is een mooier alternatief voor het verven van uw muren en plafonds. In plaats van het aanbrengen van verf met een roller en kwast, wordt hierbij de verf door middel van airless spuitapparatuur aangebracht.


Hoe werkt latexspuiten?


Voordat men kan beginnen met latex spuiten moeten de muren of plafonds worden geschuurd. Vervolgens worden alle deuren en kozijnen afgeplakt, omdat er bij latex spuiten veel nevel vrijkomt. Ook als u het plafond een andere kleur dan de muur wilt geven (of vice versa), dan zal deze moeten worden afgeplakt. Daarom is het spuiten van twee kleuren in één ruimte wel mogelijk maar is meerwerk.


Schilderen of latexspuiten


Wanneer kiest u voor het reguliere schilderwerk en wanneer voor latex spuiten? Door de nevel die vrijkomt is latex spuiten met name geschikt voor grote vlakken die dezelfde kleur mogen krijgen. Het afplakwerk is immers een flinke klus waar veel tijd in gaat zitten! Indien u een ruimte heeft waar ongeveer 40 m2 moet worden gespoten kies dan voor de gebruikelijke roller en kwast. Hier is minder afplakwerk voor nodig. Daarom is het vaak niet rendabel om minder dan 50 m2 te latexspuiten omdat het afplakken heel veel werk en heel veel tijd kost. Het latexspuiten wordt dan kostbaarder dan het reguliere sausen en dat terwijl latexspuiten normaal veel goedkoper is.
 Bij nieuwbouw moet u eigenlijk altijd voor latexspuiten kiezen. Anders kunt u net zo goed over uw behangklare wanden heen sausen. De roller geeft een structuur die heel veel opvangt.Een beetje uitvullen en rollen. Als u echt een mooie strakke nieuwbouw woning wilt dan is er maar 1 optie. Latexspuiten!


Voor- en nadelen van latex spuiten


Welke diensten u ook kiest…Latex spuiten heeft verschillende voordelen ten opzichte van het reguliere schilderwerk:


  • De latex wordt veel egaler en gelijkmatiger aangebracht dan met de roller, waardoor er vrijwel geen rollerbanen of aanzetplekken meer te zien zijn;
  • Het is een stuk sneller dan verven met een roller;
  • Er wordt minder verf gebruikt, dus het is goedkoper.


Waarom een stukadoorsbedrijf in huren voor latexspuiten en geen schilders- of spuitbedrijf?


Wij als stukadoors hebben de volledige know how in handen voor het perfect afwerken van uw wanden en/of plafonds. Dit in tegenstelling tot een schildersbedrijf of enkel een latexspuit bedrijf. Een schilder of spuiter komt voor wand en plafond afwerking altijd na de stukadoor. Een schilder of latexspuiter is of zijn geen stukadoors. Deze worden ingehuurd door het schilders en/of latexspuitbedrijf. Zodra de stukadoors weg zijn gaan het schildersbedrijf en/of latexspuitbedrijf wat de wanden moet gaan afwerken met latex er in. Wij schuren alle wanden en plafonds met een Flex schuurmachine en bouwlamp en lopen het ( professioneel ) na. Zoals alleen een stukadoor dat kan.


Er zijn buiten de vele afplakwerkzaamheden vrijwel geen nadelen verbonden aan het latex spuiten. Er gaat meer tijd zitten in de voorbereidingen, zoals het schuren en bijwerken van de ondergrond en het afplakken van bijvoorbeeld kozijnen en deuren in verband met de nevel die vrijkomt bij het spuiten. En als u een plafond of wand met een structuur heeft (bijvoorbeeld spack of spachtelputz), dan moet voor de strakke afwerking eigenlijk het plafond worden meegespoten ook als u eigenlijk alleen de muren wilt laten spuiten. Dit soort plafonds kunnen door hun structuur namelijk moeilijk of niet strak afgeplakt worden. De overgang van de strakke wanden naar het ruwe spackplafond of andersom wordt door ons gekit maar blijft een overgang die aan 1 kant niet strak is. Indien u om wat voor reden dan ook het plafond niet wilt laten stukadoren en wij graag mooi werk willen afleveren en u niet op extra kosten wil jagen vragen we daar slechts de kostprijs van de materialen voor.  Meestal rond de € 100,00 voor de verf. Het plafond behoeft slechts een dunne laag. Wij spuiten latex met een schrobvaste kwaliteit klasse 1. Dat is een matte muurverf en de sterkste in zijn soort.