Pleisterwerk

Glad pleisterwerk vormt de basis voor uw wanden en plafonds. Onder pleisterwerk verstaat men het ’glad en strak’ maken van bestaande wanden en plafonds met behulp van een dunne pleisterlaag.
Bij pleisterwerk heeft u keuze uit behang-klaar of saus-klaar.  
Na het sausklaar pleisteren kunnen de wanden en of het plafond met een latex worden afgewerkt. Dit kan met een roller of door middel van latexspuiten.


Wij zetten gaasband op alle scheurgevoelige plaatsen. 
Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring in het stukadoren en latexspuiten van nieuwbouw en scheuren komen door onze werkwijze sporadisch voor. 

Latexspuiten is vele malen mooier en strakker dan het traditionele sauswerk. 

Italiaans pleisterwerk

Raffaello (voor binnen)
Een van de populairste produkten momenteel is Raffaello is een glans- c.q marmerpleister. Deze pleister wordt op een gladde ondergrond aangebracht in drie lagen, waarbij de 3e laag m.b.v. een speciale spaan wordt gepolijst. Raffaello is in diverse kleuren verkrijgbaar. In onze ogen is dit de mooiste marmerpleister die momenteel verkrijgbaar is.


Marmorino (voor binnen en buiten)
Marmorino is een 'stucco' op kalkbasis die zowel binnen als buiten toepasbaar is. Marmorino is qua kleur en structuur een beetje te vergelijke met de hierboven genoemde Raffaello . Geeft een natuurlijk marmerachtig effect. Zeer mat uiterlijk.

Raapwerk

Raapwerk is het vlak en waterpas maken van ruwe muren en plafonds door middel van een dikke laag gipsmortel of specie. Het wordt ook gebruikt om erg beschadigde muren weer recht te maken. Raapwerk is eigenlijk niets meer dan een extra dikke laag pleister. Raapwerk moet nog wel afgewerkt worden voor een mooi resultaat.


Mogelijkheden om raapwerk af te werken:

  • Sierpleister
  • Verven
  • Sausen
  • Behangen


Wanneer wordt raapwerk toegepast

Raapwerk wordt toegepast om scheve of erg beschadigde muren en plafonds weer helemaal recht te krijgen.Schuurwerk

Schuurwerk behoort tot het traditionele vakwerk van de stukadoor.Het heeft een prachtige zanderige oppervlakte met een draaiende schaduwwerking op uw plafond. Het droogt egaal wit op en hoeft niet meer gesausd te worden.
 Als men het gaat sausen of gaat latexspuiten dan gaat het effect verloren. Schuurwerk kan aangebracht worden met een dikte varierend van 5 tot 10 mm en moet in 1 keer aangebracht en afgewerkt worden door de stukadoor om een mooi egaal schaduweffect te creeren. Schuurwerk is niet stootvast en daarom minder geschikt voor wanden. Het aanbrengen van schuurwerk vereist zeer veel ervaring en dient snel te gebeuren.
Spachtelputz


Bijna alle Sierpleisters zijn een mengsel van kleine steenkorrels en duurzame hechtmiddelen en kleurstoffen. Een van de bekendste en meest gebruikte is  Spachtelputz, deze bestaat uit zand gemengd met duurzame hechtmiddelen. Spachtelputz is in veel kleuren verkrijgbaar. Kijk onderaan de pagina voor enkele voorbeelden. Kleuren van bekende verf merken zoals Sikkens, Histor of Flexa. Deze kleuren zijn vrijwel allemaal te maken. Er zijn veel kwaliteit verschillen tussen de verschillende Sierpleisters. Wij gebruiken slechts 1 soort spachtelputz. Rigo, van studeco dat vinden wij persoonlijk de mooiste spachtelputz die er op de markt te verkrijgen is. Voor slechts € 15 m2 spachtelputzen wij met een van de duurste sierpleisters die er zijn. Rigo is met Brander wel een van de duurste sierpleisters. Wij werken met vrijwel altijd met Rigo . Bij het overschilderen van spachtelputz gaat de structuur verloren. Wij adviseren om de spachtelputz op te laten frissen door het te laten latexspuiten of sauzen met een speciale verf zoals Oikos. Wanneer u een andere spachtelputz wenst kunnen wij dit ook verzorgen.